Uw partner in verkoop en service van elektrische aandrijvingen

Nieuws

Eindejaarsperiode 2018

Naar goede gewoonte blijven we tussen kerst en nieuw steeds tot jullie dienst.

Euromaintenance 2018

iOT, Industry 4.0 en Reliability – de buzz words van dit moment die vele ladingen dekt en waar wij ook onze eigen invulling aan geven. Naast vele interessante (internationale) contacten hebben we op Euromaintenance 2018 geprobeerd ook onze steen bij te dragen aan dit evenement door ons als onafhankelijke partner te presenteren.

U heeft het moeilijk om door de bomen het bos te zien? Contacteer ons nu! Wij helpen u te bekijken welk syteem uw organisatie het beste past.

 

Maintenance 2018

Wij danken alle klanten en nieuwe contacten voor een succesvolle beurs.

Ook willen we onze techniekers bedanken die speciaal een halve dag verlof genomen hebben om ons te verblijden met hen bezoek. (#WhatATeam)

 

Volgende zaken hebben wij extra in de kijker gezet:

1 Iqunet – Wireless Condition Monitoring waardoor u slim, geautomatiseerd en prijsgunstig kan worden ontzorgd, geheel volgens maintenance 4.0.

2. De Schleich Dynamic Motor Analyser waarmee we o.a. een energieaudit van uw elektromotorenpark kunnen uitvoeren. 

3. Smeren en meten  – een innovatief nieuwe smeermethode dat toelaat om de conditie te meten en correct te smeren waar noodzakelijk.  Gemakkelijk toch?

Deze 2-jaarlijkse gecombineerde beurs met meer dan 272 exposanten was dé afspraak voor iedereen die met onderhoud te maken heeft.

Laatste post van 2018

 

 

 Happy 2018 – Verlofregeling 2018

We blijven open om u te bedienen tussen kerst – en nieuw.

Tijdens 2018 zijn we alle werkdagen open behalve op volgende 3 brugdagen:

  • Maandag 30/04 (Brugdag 1 mei)
  • Vrijdag 11/05 (Brugdag Hemelvaart)
  • Vrijdag 02/11 (Brugdag Allerheiligen)

We wensen iedereen alvast een goede start en een happy 2018

December 2017

Om ons team te versterken zijn we op zoek naar:

Interesse? Solliciteer hier

Juni 2017 – Motoren Francoys neemt handelsfonds De Vuyst Motoren over

Het is de wens en ambitie van Motoren Françoys om de bewezen succesformule van De Vuyst Motoren verder uit te bouwen. Motoren Françoys beschikt over een goede marktpositie, bekwame en enthousiaste medewerkers, een groot klantenbestand en betrouwbare leveranciers. Door de overname zal Motoren Françoys nieuwe kansen benutten om de marktpositie nog verder te versterken in de regio en een nog betere service te kunnen bieden aan bestaande en nieuwe klanten.

Door de overname wordt Motoren Françoys ook officiële dealer en servicepartner van LEROY SOMER, CONTROL TECHNIQUES en MARELLI. Hierdoor wordt het aanbod van Motoren Françoys in de vertrouwde merken voor aandrijftechniek nog uitgebreider.

De overname gaat van in voege vanaf 1 juni. Na de overname blijven de heer De Vuyst, zijn echtgenote en de andere medewerkers actief en worden opgenomen in Motoren Françoys. Hun ervaring en motivatie is één van hun grote troeven voor succes.

Jan 2017 – Nieuwe en voorlopig laatste stap in de Europese regelgeving

De regelgeving voor de energie-efficiëntie bij IEC Motoren heeft sinds 01/01/2017 een voorlopig laatste nieuwe stap gezet :

·     IE3 motoren voor vermogens vanaf 0.75kW – 375kW worden de nieuwe standaard bij directe online starten bij 2 tot en met 6 polige motoren.

·     IE2 motoren voor vermogens vanaf 0.75kW – 375kW 2P/4P/6P zijn enkel nog maar af fabriek met CE Certificaat verkrijgbaar indien ze door frequentieregelaar aangedreven zijn. Concreet zullen bij IE2 motoren gefabriceerd na 01/01/2017 op de kenplaat staan “Only use in combination with frequency inverter”.

·     IE2 motoren zonder deze vermelding zijn nog verkrijgbaar bij ons tot zolang de voorraad strekt.

Regeling 2017

Tijdens 2017 staan we, net als in 2016, opnieuw alle werkdagen ter uwer beschikking.

We hebben geen collectief verlof weliswaar met volgende uitzonderingen:

  • Vrijdag 26 mei (brug OLH Hemelvaart)
  • Maandag 14 augustus (brug OLV Hemelvaart)

Nieuw in ons gamma – Reluctantiemotoren

Siemens VSD4000 Reluctantiemotoren – Bespaar op milieu en uw budget.

Vrijblijvend komen we langs om u een voorstel (met paybacktijden) op maat uit te werken.

Zie Reluctantiemotoren op onze website

Oudere berichten :

Personeelsevent

Op 14/04/2016 hadden wij in de voormiddag een personeelsevent waar we met zijn allen opnieuw de neuzen in dezelfde richting zetten. Het mooie resultaat vindt u hier terug.

MissieMotorenFrancoys

Wij organiseerden een opendeurdag!

Op 14/04/2016 werd een opendeurdag georganiseerd. Velen onder de bezoekers kenden ons al, maar wisten nog niet wat we allemaal kunnen.

Er werd daarom van de gelegenheid geprofiteerd om het bedrijf en zijn medewerkers beter te leren kennen met doorlopende demonstraties.

Na een rondleiding in ons atelier was er een opleiding van Siemens over de nieuwe IES normering en de consequenties en opportuniteiten voor de industriële eindgebruiker. Elke bezoeker werd verwend achteraf met een culinair hapje en drankje.

Als kers op de taart was er een toelichting van Tesla en stonden enkele Tesla’s klaar om een proefrit mee te maken. Deze ervaring werd uitermate geapprecieerd door alle aanwezigen.

EVMS – Nieuwe Ebara Verticale meertrapspomp (01/02/2016)

Voordelen:

  • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk onderhoud door de mechanische dichting in cartridgevorm
  • Goedkoper alternatief die 100% uitwisselbaar is met andere merken
  • Minder neerwaartse kracht dus minder slijtage door nieuwe gepatenteerde vorm van waaier
  • Elke uitvoering leverbaar binnen 3 werkdagen

EVMS

:

BannerTCSUitmuntend werkmateriaal en orde is reeds de helft van efficiënt en kwalitatief werk. Afgelopen maand zijn er investeringen gebeurd in 3 nieuwe werkkarren van de merken FACOM en STAHLWILLE ter waarde van meer dan 12 000€. Dit inclusief een nieuwe speciaal samengestelde service-werkkar met alle mogelijke tools voor demontage en montage van aandrijvingen. De werkkarren zijn allen uitgerust met het TOOL CONTROL SYSTEM die we voor bepaalde tools zelf op maat hebben laten maken. Het Tool Control System zorgt voor efficientiëverhoging door een perfecte ordening en snelle detectie van ontbrekende tools.

Siemens IE3Beschikbaarheid van Siemens IE3 Motoren (1LE1003/1LE1603 Reeksen) is sterk uitgebreid. Vanaf nu kunnen alle IEC mFFaten in 2 pool en 4 pool aangeleverd worden binnen de 24h.

Ons pompenassortiment breidt uit. Klik hier voor meer info.

 

 

Left Menu Icon
Home