Uw partner in verkoop en service van elektrische aandrijvingen

 • Mesures Virbatoire SPM

Predictief Onderhoud

Predictief onderhoud is te weten of een storing zit aan te komen plus inschatten, in verband met de planning, wat de ernst (gradatie) van de schade zal zijn. Onderhoud die zich niet meer relateert in functie van de tijd maar in functie van de conditie van de installatie of machine. (Condition Monitoring)

Waar kan Motoren Francoys u hierin van dienst zijn? Er bestaat geen enkele meetmethode die alles in 1 kan meten. Wel bestaat de mogelijkheid voor iedere machine de meetmethodes te kiezen die voorziet in de snelste, voordeligste en meest betrouwbare resultaten. Motoren Francoys biedt u een eenvoudige toepasbare methode voor conditiebewaking, die volgende methodes combineert.

Trillingsmetingen

Vibration Analyst CATII

   • Meten van overall waarden on site of in onze werkplaats mbv V-shooter
   • Lagerbewaking (Shockpuls Methode)
    • De belangrijkste onderdelen in een machine zijn meestal de lagers (schade en smeerfilm conditie). De schokpuls methode is in staat, met invoer van toerental en asdiameter, de lagerconditie direct bij de machine te bepalen en te evalueren.
   • Vibratie-analyse
    • Zeer efficient voor het detecteren van de meest voorkomende machinestoringen zoals onbalans, constructie, fundatieproblemen, losse delen en lagerschade. Gemeten vibratieniveaus worden geanalyseerd en vergeleken met de ISO aanbevelingen.

 Voorbeeld Rapport

Overall trillingswaarden volgens ISO10816-3

Koolborstelcontrole

Via visuele periodieke controles bekijken wij de staat van de koolborstels en worden deze al dan niet vervangen.

Elektrische Metingen

Elektrische Metingen

Met een periodieke elektrische analyse van uw DC en AC motor kan u voorkomen dat uw motor vroegtijdig stuk gaat door een elektrische kortsluiting met de massa of tussen de fasen onderling.

We detecteren op die manier de problemen en d.m.v. een preventief reiniging en eventueel een herimpregnatie kan u een ongeplande stilstand voorkomen met een (dringende) herwikkeling tot gevolg.

Voorbeeld Rapport

 

 

Dynamische motoranalyseDynamische analyse

Op basis van de Schleich Dynamic Motoranalyzer kunnen wij een diagnose stellen van de ganse aandrijftrein in operatie. Elektrische parameters worden gemeten en mechanische parameters berekend. Enkele zaken die we kunnen meten: Cos phi, Harmonischen, Snelheid, Efficientie, Energiekost, Power supply, Koppel, etc…

Advies bij en/of uitvoering onderhoudsplan

Motoren Francoys kan u van dienst zijn bij het opzetten van een preventief onderhoudssyteem, het opvolgen tot zelfs eventueel uitvoeren van preventief onderhoud. Dit kunnen we combineren met periodieke controles aan uw machinepark of installatie.

De eerste stap hierbij is – indien nodig – een eenmalige volledige of gedeeltelijke inventarisatie van het machinepark. Hierbij worden alle afzonderlijke machines in kaart gebracht en worden deze duidelijk zichtbaar gecodeerd, waarna de hierbij verzamelde gegevens aan de hand van deze codering geordend worden opgeslagen in een database.

 

Left Menu Icon
Home